DS Najib Nekad Ke Lahad Datu,
LAHAD DATU – Perdana Menteri tiba di FELDA Sahabat 16 untuk menerima taklimat mengenai Ops Daulat dan meninjau operasi hari ini.
Datuk Seri Najib Razak dijangka meninjau operasi itu secara dekat dan melawat anggota polis dan tentera yang terbabit dalam operasi berkenaan.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein sebelum ini berkata, beliau yakin kehadiran Najib akan memberi semangat baharu kepada semua anggota pasukan keselamatan yang terlibat dalam Op Daulat, terutama setelah apa yang dilalui sepanjang operasi itu.
“Kalau diikutkan kehendak perdana menteri sejak hari pertama lagi beliau sudah mahu turun ke sini,” katanya pada sidang akhbar bersama Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi pada pukul 10 pagi di sini.
Hishammuddin berkata Najib dijadual memantau perjalanan dan akan diberi taklimat perkembangan terkini operasi.
“Secara peribadi saya dan Zahid cukup menunggu kehadiran beliau. Sebelum ini kami hanya menghubungi perdana menteri melalui telefon dan hari ini beliau sendiri turun untuk melihat sendiri keadaan di lapangan,” katanya.
Menjelas lanjut, Ahmad Zahid berkata selain bertujuan memantau perjalanan operasi dan memberi semangat kepada pasukan keselamatan, kedatangan Najib adalah untuk melihat kelengkapan logistik dan kebajikan anggota bertugas.
“Empat faktor ini yang menjadi latar belakang lawatan perdana menteri ke lapangan,” katanya.
Beliau berkata ini bukan kali pertama Najib turun ke ‘ground zero’ kerana beliau yang pernah menjadi Menteri Pertahanan selama 14 tahun, telah ke Bosnia and Herzegovina, Timor Leste, Lubnan dan yang terakhir ke Gaza.
Pada sidang media itu Ahmad Zahid turut mengedarkan beberapa keping gambar berhubung operasi susulan dan penggeledahan yang dijalankan anggota keselamatan di Kampung Tanduo kepada media

sumber:

No comments :

Post a Comment

 

Copyright 2015 © Macam Macam Cite. Design by Ayu Barbydol